Čović s Vučićem razgovarao o odnosima hrvatskog i srpskog naroda, situaciji u regiji, zajedničkim projektima…

Preporučujemo

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Beogradu s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na sastanku je razgovarano o daljnjem unapređenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regiji.

- -

Čović je informirao predsjednika Vučića o važnosti održavanja stabilnosti u regiji, s posebnim naglaskom na razdoblje nakon Općih izbora u BiH u oktobru.

Također je upoznao svog sugovornika s inicijativom Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja s predsjednicima susjednih zemalja, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Razgovarano je također i o zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i pozitivnim rezultatima ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, na kojem je Srbija bila zemlja – partner.

Na kraju susreta Vučić je još jednom istaknuo potporu Republike Srbije unapređenju odnosa i teritorijalnom integritetu BiH, te posebno saradnji sva tri naroda.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...