Beograd: Napadnut Rus koji je pokušao prekrečiti natpis “Smrt Ukrajini”, zadobio povredu glave

Preporučujemo

Krajem prošlog mjeseca u Beogradu je napadnut Ilja Zernov, mladić koji je iz Rusije prebjegao u Srbiju, a dok je pokušavao prekrečiti natpis “Smrt Ukrajini”.

Zernov je 29. januara pokušao prekrečiti mural posvećen Wagner grupi ispod kojeg je pisalo “Smrt Ukrajini”. Tada mu je prišao muškarac sa maskom Vladimira Putina i udario ga po glavi prilikom čega je dobio perforaciju bubne opne.Devetnaestogodišnji mladić priča potom da je napadač izvadio nož i rekao mu da se mora izviniti.

Iako je imao masku, Zernov tvrdi da se pod njom nalazio Miša Vacić, lider srpske desnice, a prepoznao ga je – kako kaže, prema obrisima profila.

Sa Vacićem, Zernov kaže da su bila još dvojica i da su ga pustili da ide, ali tek nakon što su mu fotografisali pasoš.

“Miša Vacić je lider srpske desnice i poznato je da je direktno finansiran on Ruske Federacije, a ujedno i Wagner grupe. Osim Vacića podnijete su još dvije krivične prijave za dvije osobe”, kazao je Zernov advokat Čedomir Stojković, prenosi ALJazeera.

Ovo nije prvi ovakav slučaj, a Zernov i Čedomir podsjećaju na niz krivičnih prijava zbog djelovanja Wagner grupe u Srbiji.

Vučić je, podsjećamo, demantovao navode na postojanje Wagner grupe u Srbiji.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...