Beograd: Protesti podrške Putinu “Srbija – Rusija, ne treba nam Unija, Srbi i Rusi, braća zauvijek…”

Preporučujemo

Učesnici protesta podrške Rusiji, koji je večeras u 19 sati počeo ispred spomenika ruskom caru Nikolaju u Beogradu, premjestili su se nakon obraćanja nekoliko govornika ispred zgrade Predsjedništva Srbije, gdje su mladići sa kapuljačama i maramama preko lica zapalili baklje i bacali dimne bombe.

Ispred Predsjedništva Srbije se nalazi veći broj okupljenih u znak protesta zbog glasanja Srbije za izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

Na metalne rešetke prozora na zgradi Predsjedništva Srbije okupljeni su postavili rusku zastavu, a protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uzvikuju pogrdne parole.

Uz zastave Srbije i Rusije, tu je i transparent sa konturama Kosova na kome piše “Nema predaje”, građani slušaju ruske pjesme.

Intonirana je himna Rusije, koju su građani pozdravili aplauzom, a potom i himna Srbije.

Saobraćaj je zaustavljen u Ulici kralja Milana od Terazija do Kneza Miloša, a policija preusmjerava vozila.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci. Čuje se skandiranje “Srbi i Rusi, braća zauvijek”, “Srbija-Rusija, ne treba nam Unija”.

Najnovije

Građani Srbije izlaze na proteste petu sedmicu zaredom, ne odustaju od zahtjeva

U Beogradu će danas biti organizovani peti protesti "Srbija protiv nasilja", tačno mjesec dana od kada je 13-godišnji Kosta...