Beogradski turista iz Istanbula: Čuli su se rafali, panično smo bežali…

Preporučujemo

U Istanbulu u poznatoj ulici Istikal jučer se dogodila snažna eksplozija u kojoj je, prema posljednjim podacima, poginulo šest osoba, a 53 je povrijeđeno. U blizini eksplozije našao se i turista iz Beograda koji je za N1 ispričao i opisao paniku koja je u to periodu vladala.

“Krenuli smo do Galata kule, otišli na tramvaj i išli prema gore. Kada smo došli do Galata kule, saznali smo da se nalazimo na mestu gde se ublizini, a manje od sat vremena pre nego smo mi došli, desila eksplozija. Videli smo šta se dešava. Tu smo ostali, i policija je bila tu. Videli smo helikoptere i čuli seriju rafala, sigurno 30 pucnjeva. Tu su ljudi krenuli panično da beže, neki su ušli u kafiće, a neki se razbežali”, ispričao je beogradski turista.

- -

I on se sakrio u obližnji kafić, ali kako kaže, nije se osjećao tu sigurno i izašao je na glavnu ulicu.

“Videli smo da je policija sve zatvorila. Nisu nam dali da se vratimo, jer baš odakle smo došli, tu su se pucnjava desila”, rekao je, dodajući da se pješke vratio drugim putem, te da je sada na sigurnom.

Kako su objavili turski mediji, glavno tužilaštvo Istanbula pokrenulo je istragu i predmet je dodijeljen petorici tužilaca.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan održao je vanrednu press-konferenciju na aerodromu uoči puta u Indoneziju.

- -

“Želim Božju milost našim građanima koji su izgubili živote u bombaškom napadu u ulici Istiklal. Napori za preuzimanje Turske i turske nacije putem terorizma neće uspjeti. Svi elementi će biti otkriveni, a počinioci će biti kažnjeni. Bilo bi pogrešno reći sa sigurnošću da se radi o terorizmu, ali prve informacije ukazuju da se ovdje osjeća smrad terorizma. Postoje indicije da ženska osoba ima ulogu u ovom poslu. Istražuju se snimci s kamera, konačnu odluku donijet ćemo nakon što okončamo pregled”, poručio je Erdogan, piše N1.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...