Besplatno preuzmite aplikaciju Guide2Sarajevo

Preporučujemo

Povodom turističke sezone, a u cilju promocije turističkih sadržaja u Starom Gradu, Općina Stari Grad omogućit će svim posjetiocima grada, građanima i ostalim zainteresovanim besplatno preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“.

„Guide2Sarajevo“ je turistički audio vodič Općine Stari Grad i Udruženja Čuvari tradicije koji je predstavljen prošle godine i do danas je zabilježio preko 8.000 preuzimanja. Riječ je o aplikaciji koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audio vodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Aplikacija omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva, a prati je i elektronska mapa Sarajeva, koja sadrži i navigaciju.

- -

Općina Stari Grad ovaj projekat realizuje putem općinskog Sektora za lokalni razvoj, kao samo jedan u nizu projekata usmjerenih na razvoj turizma i privlačenja što većeg broja turista. Preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“ besplatno je do petka, 22.juna, a može se preuzeti sa Google Play i Appstore prodavnica, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com.

“Guide2Sarajevo’ nudi sve potrebne informacije, od kulturno – historijskih podataka, do važnih i korisnih savjeta i preporuka. Osnovna prednost ove aplikacije u odnosu na slične projekte, a naročito na organizovane grupne turističke obilaske, je to što ‘Guide2Sarajevo’ turistima omogućava potpunu samostalnost prilikom obilaska. Korištenje aplikacije je maksimalno pojednostavljeno. Za njeno aktiviranje potrebno je jedino posjedovanje smartphone aparata.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...