Bespovratna sredstva za poslovne ideje mladih

preporučujemo

Predstavnici Općine Tomislav-Grad i Investicijske fondacije Impakt potpisali su Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške poduzetništvu na području općine Tomislav-Grad.

VOLJA I STRUČNOST
Kako je rečeno ovom prilikom, ugovorom je definisana saradnja i udruživanje sredstava u realizaciji programa podrške poduzetništvu kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja na području ove općine
– Pri pokretanju biznisa treba imati veliku volju, kao i neophodnu stručnost, a prije svega podršku šire zajednice. Stoga će općina Tomislav-Grad ove godine u saradnji sa Fondacijom Impakt pružiti podršku svim zainteresiranim na putu ka uspostavljanju i kasnije održavanju poslovanja biznisa. Riječ je o projektu sveobuhvatne podrške u osnivanju i održavanju biznisa za mlade ljude koji imaju poslovne ideje koje žele realizirati, kazao je načelnik općine Ivan Buntić.
On je dodao da je ovo dobra prilika za mlade da se educiraju kroz dvomjesečnu obuku, kako bi u konačnici mogli sa svojim idejama aplicirati za bespovratna sredstva od 5.000 KM.
Tokom potpisivanja ugovora naglašeno je i da je biti poduzetnik u Bosni i Hercegovini jako teško, posebno zbog neuređenosti sistema, pravne nesigurnosti, nelojalne konkurencije i rada na crno, a situacija je dodatno oslabljena pandemijom Covid-19.
Realizacija programa u Tomislav-Gradu će se odvijati kroz nekoliko faza, a krajnji rezultat trebao bi biti registracija ili unapređenje najmanje pet poslovnih subjekata u 2021. godini.

OBUKA
Idući mjesec bit će objavljen javni poziv za učešće u Inkubatoru poslovnih ideja. Nakon toga grupa od maksimalno 25 učesnika ide u poduzetničku obuku. Potom se vrši prezentacija poslovnih ideja, a onda dodjela finansijske podrške za pet najboljih poslovnih ideja do pet hiljada KM u ovoj godini.

Najnovije

Počela ekshumacija ljudskog kostura nađenog pri kopanju mezara u Doboju

Ekshumacija na mjesnom groblju koje se nalazi u dobojskom prigradskom naselju Miljkovac započela je jutros, nakon što su prije...