Bez ikakve kontrole: Ušli u trgovački centar u Hrvatskoj, a izašli u BiH

Preporučujemo

Odmah do graničnog prijelaza u Metkoviću, gdje naoružani policajci kontrolišu ulaz i izlaz iz zemlje članice Evropske unije, granica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine prelazi se bez ikakve kontrole.

I to ne kroz šiblje, šumu i neprohodne putove, nego, jednostavno, prelaskom metkovske ulice Marka Marulića. I već ste u Bosni i Hercegovini, pred povećim objektom, u čijem je prizemlju zapušteni poslovni prostor.

- -

Ako vam je taj komadić Bosne i Hercegovine premalen, potražite stražnja, automatska, klizna vrata objekta na kojima nema nikakvih oznaka. Uđete, prođete malim hodnikom i za čas ste pred mašinama za pranje veša označenim cijenama u konvertibilnim markama.

U prodajnom ste centru Dalmata JuraShop. Nakon što razgledate odjel bijele tehnike, policu s CD-ovima, blagajne supermarketa i virnete kroz staklo kafića, već za manje od minutu možete izaći na druga vrata – ona koja se nalaze iza hrvatskog graničnog prijelaza, a u Bosni i Hercegovini, piše Index.hr.

- -

Kad izađete kroz njih, pred vama je oveće parkiralište. S desne strane je plavi krov graničnog prijelaza, koji ste uspješno izbjegli. S lijeve strane ćete vidjeti tablu dobrodošlice s grbom Bosne i Hercegovine. Dalje možete kamo hoćete. Slobodni ste. Možete do Sarajeva, Mostara ili Čapljine, sasvim je svejedno. Niko vas neće zaustaviti.

Novinari Indexa su se zaputili do prve ljekarne i kupili kapi za nos.

Šetali smo ulicom nadajući se da će nas netko primijetiti i zaustaviti. Prolazile su školarke na biciklima, djedovi u starijim autima BiH tablica, žene u lovu na akcije i popuste lokalnih butika, ali graničnog policajca nismo sreli – navode.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...