BH blok: Građanska je dužnost i obaveza biti uz Davora Dragičevića i ostale uhapšene u Banja Luci

Preporučujemo

Solidarnost je ono što nam je danas najpotrebnije, prije svega solidarnost sa Suzanom i Davorom Dragičevićem, roditeljima ubijenog Davida, koji su uhapšeni jer su tražili pravdu za svoje dijete, saopšteno je danas iz BH bloka (SDP; DF, NS)

Na njima se danas prelamaju sva zla lošeg, višedecenijskog antigrađanskog vladanja. To što se dešava njima, ako prođe nekažnjeno, sutra se može desiti svakome od nas.

- -

Građanska je dužnost i obaveza biti danas uz njih, ali za to je potrebna i građanska hrabrost, spremnost da svako žrtvuje dio vlastitog komfora za rješenje problema koji je postao problem svih nas. To se radi na način danas uhapšenih opozicionara: Draška Stanivukovića, Borislava Borenovića, Adama Šukala, te privedenog Vojina Mijatovića.

To se radi na način danas uhapšenih novinara, koji su odbili da šute o represiji sistema i policijskoj brutalnost.  Oni imaju podršku BH bloka. Kao i oni, želimo pravdu za Davida, pravdu za Dženana, pravdu za svu našu djecu. Borit ćemo se za nju svim dozvoljenim sredstvima i na kraju je dobiti, jer je to pitanje oko kojeg se ujedinjujemo kao ljudi, bez političkih, etničkih, vjerskih ili bilo kakvih drugih odrednica. To je ono što smo prije svega i što ćemo nakon svega ostati, ali samo ako ispunimo zahtjeve roditelja nevino stradale djece.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...