BH Fanaticos: Da li svjedočimo gašenju rukometa u BiH?

Preporučujemo

Navijačka grupa BH Fanaticos oglasila se povodom dešavanja u bh. rukometu. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Da li svjedočimo gašenju rukometa u Bosni i Hercegovini? Nekada smo imali predstavnika u Ligi prvaka, naši klubovi su bili cijenjeni učesnici svih euro takmičenja. U Doboju smo svake godine dočekivali kremu evropskog rukometa. A sada…. Rukomet je dotakao dno.

- -

Kao što konstantno svjedočimo izumiranju živih bića na planeti Zemlji, gdje posljednje jedinke svoje vrste sklapaju oči, tako se bliži trenutak kada bismo mogli gledati posljednje „sklapanje očiju“ bh. rukometa.

Gospodo političari, izborna kampanja je u jeku. Niko od vas ne nalazi shodnim ni da se udostoji da spomene, a kamo li da uradi neki korak u spašavanju bh. sporta. Svima su vam puna usta Bosne, a dopuštate da ono što čini jednu zemlju, što čini Bosnu i Hercegovinu, propadne.

Dragi građani, hoćete li i dalje spuštenih glava gledati kako nam segment po segment države propada? Hoće li rukomet i njegova propast ostati samo priča na podnevnim kahvama/kafama/kavama?

Danas je to rukomet, košarka isto tako nije daleko, mnoge druge sportove gotovo da i nemamo.

- -

Još nije kasno da se probudiš Bosno i Hercegovino!

Selektore i igrači, mi odustati nećemo. Nastavite sa vašom lavovskom borbom. Mi smo tu uz vas i uradit ćemo sve što je u našoj moći da spasimo bh. rukomet i zajedno sa vama slavimo našu Jednu i jedinu širom svijeta!”.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...