Bh. influenserica se “pohvalila” vožnjom od 100 km/h kroz sarajevsko naselje Otoka

Preporučujemo

Nedžla Maktouf, bosanskohercegovačka influenserica i “nezavisna direktorica Oriflamea”, kako se predstavlja na svom Instagram profilu, na društvenim mrežama objavila je video u kojem se pohvalila brzom vožnjom po sarajevskom naselju Otoka.

Na objavljenom snimku vidi se kako Nedžla za samo nekoliko sekundi dostiže brzinu od čak 100 kilometara na sat u dijelu grada u kojem je ograničenje između 50 i 60 kilometara na sat.

- -

“Je li samo meni ‘nemoj sa njim’ zvuči kao tri, četiri,sad”, napisala je uz video.

Nedžla se voli snimati tokom vožnje te je njen Instagram profil prepun snimki iz automobila, a na posljednoj se pohvalila vožnjom od preko 160 kilometara na sat na autocesti u BiH.

Podsjećamo, početkom godine influenserica Adna Helić se snimala kako kroz naselje Halilovići vozi 108 kilometara na sat, a nakon pisanja Klix.ba, ministar MUP-a KS Admir Katica je objavio da je utvrđeno da je vozila neprilagođenom brzinom i izdao prekršajni nalog.

“Najoštrije osuđujem svako nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju, posebno imajući u vidu teške i neprežaljene gubitke života kojima smo svjedočili ne tako davno na našim ulicama. Želim istaći da je u slučaju A.H. koji je danas uznemirio javnost policija odmah reagovala, ispitala i utvrdila odgovornost, te je protiv prekršioca izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od 60 dana i izdat prekršajni nalog u iznosu od 400 KM”, poručio je tada Katica.

- -

U Sarajevu, ali i drugim bh. gradovima, posljednjih nekoliko godina bilježe se teške saobraćajne nesreće zbog nesavjesnog upravljanja vozilima, a u kojima su smrtno stradale mlade osobe.

U maju prošle godine Armin Berberović vozeći brzinom većom od dozvoljene je na Marijin Dvoru ubio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...