BH Meteo upozorava: Moguće obilne kišne padavine tokom noći praćene grmljavinom i ledom

Preporučujemo

BHMeteo je na svojoj Facebook stranici objavio najnoviju vremensku prognozu koja upozorava na nestabilno vrijeme koje će zahvatiti veći dio zemlje od poslijepodnevnih sati nedjelje.

Očekuju se mjestimični pljuskovi s grmljavinom, a u dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne mogući su jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

- -

Prema prognozi, postoji mogućnost pojave nevremena sa ledom, većom količinom kiše u kratkom vremenskom periodu, te jakim vjetrom.

Krajina će danas biti manje pogođena nestabilnim vremenskim uvjetima te se očekuje uglavnom suho vrijeme. Ipak, i ovdje nije isključena mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

Nestabilnosti će započeti iza 14 sati i trajat će do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 20. maja. Smjer kretanja padavina bit će sa zapada ka istoku, što znači da će se vremenski uvjeti pogoršavati kako se večer bude približavala.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...