Bh.policajci pomažu Turskoj: Uručene donacije za djecu koja su preživjela zemljotres

Preporučujemo

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić uručio je Ambasadi Republike Turske u Sarajevu donacije koje su policijske institucije prikupile za djecu koja su preživjela razorne zemljotrese koji su početkom februara pogodili južne turske provincije, prenijela je Anadolija.

Donaciju su svečano primili ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin, savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u BiH Mehmet Erdugan i Ali Durmaz, te ateše za sigurnost Cemil Cem Aydin. Svečanosti predaje donacija prisustvovali su i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ambasador Girgin je tom prilikom izrazio duboku zahvalnost građanima Bosne i Hercegovine i policijskim tijelima BiH na pruženoj pomoći stradalima u zemljotresima u Turskoj.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Mirsad Vilić istakao je da BiH i Turska imaju veoma dobre odnose i blisku saradnju.

“Bosna i Hercegovina i Turska su dvije prijateljske i bratske zemlje i bit će zajedno i u dobrim i lošim vremenima”, kazao je Vilić te se potom upisao i u knjigu žalosti.

Broj poginulih u snažnim zemljotresima koji su 6. februara pogodili južnu Tursku dosegao je 48.448, saopštio je u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova te zemlje Suleyman Soylu.

Potresi magnitude 7,7 i 7,6 pogodili su 11 turskih provincija.

Više od 13,5 miliona ljudi u Turskoj pogođeno je razornim potresima, kao i hiljade u sjevernoj Siriji.

Najnovije

Jasmin Šaljić (SBiH) odgovorio Muniru Alibabiću: Ej Munjo…Mujo…Pa ko je ovdje lud?

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmin Šaljić (SBiH) na društvenim mrežama prokomentarisao je gostovanje Munira Alibabića Munje bivšeg policajca...