Bh. teniser Dražen Petrović na završnom Mastersu za juniore: “Ovo je veliki izazov”

Preporučujemo

Bosanskohercegovački teniser Dražen Petrović igrat će na završnom Masters turniru Tennis Europe 6. i 7.oktobra u italijanskoj Kalabriji.

„Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo je veliki sportski izazov”, kaže Dražen Petrović i napominje da je veliku podršku imao od svojih roditelja, trenera Bojana Mičića, kluba „Olimp 2000 Prnjavor” čiji je član, kao i Teniskog saveza BiH.

Juniorski reprezentativac BiH izborio je plasman među osam najboljih evropskih juniora do 16 godina zahvaljujući sjajnim ovogodišnjim rezultatima – između ostalog, pobijedio je u Zenici i Velom Lošinju, te bio finalista na još tri turnira, odigrao ukupno 38 zvaničnih mečeva, a zabilježio 28 pobjeda.

 „Dražen je bio finalista turnira u Sarajevu, a na našu inicijativu pokrovitelji iz Barcelone podržali su ga u nastojanju da dođe i do glavnog cilja, učešća na Mastersu, zbog čega smo kao organizatori izuzetno sretni i ponosni”, kaže Zehra Obarčanin, direktorica teniskog turnira „Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2018″, održanog u augustu.

„Prvi put nakon četiri godine BiH ima svog predstavnika na završnom Mastersu za juniore, a Teniski savez je obezbjedio sve uslove za Draženov odlazak na ovo prestižno takmičenje, zahvaljujući našem sponzoru BH Telecomu”, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

Podsjećamo, 2014.godine na ovom turniru boje BiH su branili Adela Joldić, Sanin Zukić, te Nefisa Berberović, sadašnja članica Fed Cup reprezentacije BiH.

Tennis Europe Junior Masters održava se 23.put, a ove godine okuplja 32 igračice i igrača iz 14 evropskih zemalja, u kategorijama do 14 i 16 godina.

Najnovije

Američki ambasador savjetuje bh. građane: Kako reagovati ukoliko uočite nepravilnosti u izbornom procesu?

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy poručio je tokom posjete biračkog mjesta u Srednjoj školi "28. juni"...