Bh. teniserke izborile opstanak u Grupi II euroafričke zone

Preporučujemo

Pobjedom nad Egipćankama, ženska teniska reprezentacija BiH uspjela je da izbori opstanak u Grupi II Europa/Afrika zone.

BiH je povela sa 1:0 nakon što je u prvom meču Nefisa Berberović savladala Lamis Alhussein Abdel Aziz sa 6:4, 6:3.

Drugi meč prekinut je nakon samo 13 minuta, odnosno dva odigrana gema, jer naša najbolje rangirana teniserka Dea Herdželaš zbog povrede ramena nije mogla da nastavi, te je meč predala egipatskoj igračici Sandri Samir.

Trener Emir Jesenković morao je mijenjati i prvobitnu odluku za dubl, tako da je Anita Husarić zamijenila Deu Herdželaš i sa Jelenom Simić odigrala odlučujući meč protiv Sandre Samir i Rane Sherif Ahmed.

U meču koji je trajao dva sata i 21 minut, prvi set pripao je Egipćankama 6:3, dok su u drugom setu naše teniserke bile bolje sa 7:5, a u trećem su već u petom gemu potpuno slomile otpor egipatskih teniserki i slavile sa 6:2, piše Oslobođenje.

Time je osiguran nastup naše selekcije u Grupi II naredne godine kada će naše djevojke pokušati ponovo da dođu do Grupe I u kojoj su se takmičile 2017..

Najnovije

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite brigu o Islamskoj zajednici

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite...