- Advertisement -

Biden najavio nove sankcije Rusiji

Preporučujemo

Američki predsjednik Joe Biden koji boravi u Poljskoj kazao je da su protiv Rusije na snazi najteže sankcije u svjetskoj historiji, najavivši da će uskoro uslijediti i nove.

Uvedene su najteže kaznene mjere u svjetskoj historiji. Uslijedit će i nove – poručio je Biden tokom posjete poljsko-ukrajinskoj granici.

Američki predjednik je ponovo Predjsednika Rusije Vladimira Putina nazvao ratnim zločincem.

Za nas je najvažnije da od samog početka jedinstvo naših demokratija I nastavimo da ulažemo naše napore da se obustave razaranja od ruke čovjeka koji je govoreči otvoreno ratni zločinac. Vjerujem da će to biti I u skladu sa pravnom definicijom toga – rekao je Biden.

Biden se tokom posjete Poljskoj sastao sa poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom, u mjestu gdje je stacioniran kontigent američke vojske. Tokom sutrašnjeg dana Biden će u Varšavi održati veliki govor o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Biden je odlučio da posjeti zemlju koja je prihvatila više od 3,5 miliona Ukrajinaca koji su pobjegli od rata koji traje mjesec dana i mnogi će tu ostati.

Poljska je takođe domaćin hiljadama dodatnih američkih vojnika, osim hiljada raspoređenih na principu rotacije otkako je Rusija prvi put napala Ukrajinu 2014.

Poljska uveliko pomaže Ukrajincima. Ne samo da su skloništa i škole otvorile svoja vrata za izbjeglice, sa 90.000 djece koja se registrovala da pohađaju nastavu, već su mnogi Poljaci prihvatili Ukrajince u svoje domove. U nekim slučajevima primaju prijatelje, u drugim potpune strance.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...