Biden ogoročen nakon što Kongres nije glasao o pomoći Ukrajini: Ovo nikad neće biti zaboravljeno

Preporučujemo

Predstavnički dom američkog Kongresa otišao je na pauzu do kraja februara bez glasanja o prijedlogu zakona koji je odobrio Senta i koji sadrži paket pomoći Ukrajini, što je potez koji je Bijela kuća kritikovala.

“Izostanak podrške Ukrajini u ovom kritičnom trenutku nikad neće biti zaboravljena”, rekao je američki predsjednik Joe Biden u komentaru na odluku Kongresa.

- -

Predstavnik Bijele kuće Andrew Bates rekao je da je Bijela kuća ogorčena činjenicom da je predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson započeo pauzu “bez iznošenja paketa pomoći Ukrajini koji je usvojio Senat”.

Bates je dodao da je Johnson najavio pauzu umjesto da okonča štetu koju nanosi američkoj nacionalnoj sigurnosti.

“Svakog dana kada predsjednik Johnson prouzrokuje pogoršanje naše nacionalne sigurnosti, Amerika gubi. I svakog dana kada odloži čisto glasanje, pozicija republikanaca u Kongresu kod američkog naroda pada”, rekao je Johnson.

Naglasio je da ovom odlukom Johnson nastavlja jačati ubilačke ratne napore Rusije i iranskog režima na račun američke nacionalne sigurnosti, američke ekonomije i njenih najbližih saveza.

- -

Američki Senat je 13. februara glasao za paket zakona koji uključuje 60 milijardi američkih dolara za podršku Ukrajini, Izraelu i drugim savezničkim zemljama.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...