- Advertisement -

BiH i Meksiko se bore za organizaciju Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete

Preporučujemo

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine primio je informaciju da je naša država u najužem izboru za dobijanje organizacije Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje bi se trebalo održati 2023. godine, a grad domaćin bio bi Sarajevo.

– Naša organizacija dva Evropska prvenstva 2020. i 2021. godine, kao i odlični sportski rezultati doprinijeli su odličnom rejtingu saveza u evropskim i svjetskim okvirima, kao i same mogućnosti prijave za ovako značajno takmičenje – ističe Samir Šarić, član predsjedništva Taekwondo saveza BIH.

Konačna odluka između Bosne i Hercegovine i Meksika, bit će donesena 28. januara ove godine, a nakon prezentacije obje države pristupit će se glasanju.

– Taekwondo savez BiH je u posljednjih nekoliko godina pokazao kvalitetu rada, organizovali smo jedno od najuspješnijih takmičenja 2020. godine u trenucima najveće pandemije, a protekle godine organizovali smo tri takmičenja na kojima je bilo prisutno 1.500 gostiju, od čega skoro 1.000 takmičara. Osvajali smo medalje na evropskim prvenstvima u svim kategorijama, a naš Nedžad Husić je najuspješniji bh. olimpijac nakon osvajanja petog mjesta u Tokiju. Radimo na poboljšanju svih aspekata, pokrenuli smo edukaciju trenera, kao i izgradnju nacionalnog taekwondo centra – ističe na kraju Šarić.

Sve ovo i još mnogo toga doprinijelo je do toga da se Taekwondo savez BiH pozicionirao na svjetsku mapu kao jedan od najorganizovanijih, te se iskreno nadamo dobijanju ove organizacije kako bi pokazali da možemo još više, istakli su iz Taekwondo saveza BIH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Viktor Ivančić: Markicu sa Tuđmanovim likom treba pljunuti, pa zalijepiti, njemu smrt izrazito prija, više nego Slobodanu Miloševiću

Kolumnista zagrebačkih Novosti, pisac i novinar Viktor Ivančić, imao je pravo i kada je napisao da je ”posthumni život”...