BiH ima i treću medalju na Mediteranskim igrama, karatista Rijad Džuho osvojio bronzu

Preporučujemo

Delegacija Bosne i Hercegovine osvojila je i treću medalju na Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom Oranu, a donio je Rijad Džuho u karateu.

Sinoć je BiH na otvaranju Mediteranskih igara osvojila dvije bronzane medalje u karateu koje su donijeli Hamza Turulja i Nejra Sipović.

- -

Njihovim putem krenuo je i Rijad Džuho koji je danas u karateu osvojio bronzanu medalju. Tako je naša zemlja osvojila tri medalje u prva dva dana na Mediteranskim igrama.

Rijad je savladao predstavnika Tunisa rezultatom 2:1 i time se okitio bronzanom medaljom u kategoriji +84 kg.

Naš takmičar je imao četiri vrhunske borbe, u prvom kolu sa reprezentativcem Egipta gdje je Rijad ostvario pobjedu, u drugom kolu pobjeda nad reprezentativcem Francuske, u trećem kolu izgubio je od predstavnika Hrvatske, aktuelnog Evropskog prvaka, i u borbi za medalju pobjeda nad predstavnikom Tunisa 2:1.

“Iskrene čestitke Rijadu na osvojenoj bronzanoj medalji, i naravno čestitke upućujemo njegovom selektoru Asmeru Šeti, i Karate savezu BiH”, naveli su iz Olimpijskog komiteta BiH.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...