BIHAMK: Normalizovan saobraćaj Konjic – Sarajevo

Preporučujemo

Normalizovano je saobraćanje teretnih vozila na magistralnom putu M-17 Konjic-Sarajevo na dionici Podorašac-Ivan Sedlo.Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na putevima na širem području Romanije.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu izdvajamo puteve: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Gorica-Studenci i Stolac-Neum.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.

Zbog nešto nižih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za sutra ujutro (22.03.) od 05 sati, najavljen je početak sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme radova saobraćaj će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.Na graničnim prelazima danas nema dužih zadržavanja saopšteno je iz BIHAMK-a.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...