BIHAMK: Večeras do ponoći zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u FBiH

Preporučujemo

Zbog obilježavanja vjerskog praznika Kurban-bajrama, večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Frekvencija vozila na putevima u BIH danas je umjerenog inteziteta, sa izuzetkom gradskih sredina, gdje je pojačan intezitet vozila. Na onim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) svim učesnicima u saobraćaju uputili su apel da budu maksimalno oprezni i poštuju saobraćajne propise.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac),  M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor  zbog izvođenja radova na području Hrvatske, saobraćaj je obustavljen.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...