BIHAMK: Večeras do ponoći zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u FBiH

Preporučujemo

Zbog obilježavanja vjerskog praznika Kurban-bajrama, večeras do ponoći na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Frekvencija vozila na putevima u BIH danas je umjerenog inteziteta, sa izuzetkom gradskih sredina, gdje je pojačan intezitet vozila. Na onim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) svim učesnicima u saobraćaju uputili su apel da budu maksimalno oprezni i poštuju saobraćajne propise.

- -

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac),  M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor  zbog izvođenja radova na području Hrvatske, saobraćaj je obustavljen.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...