Bijela kuća: Radi se na planu drugog sastanka Trumpa i Kima

Preporučujemo

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders potvrdila je kako se radi na organizaciji drugog sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una, javlja Anadolu Agency (AA).

Sanders je na konferenciji za novinare potvrdila kako je predsjednik Trump primio pismo od sjevernokorejskog predsjednika Kima, te kako je pismo “toplo i pozitivno”.

- -

Dodala je također da u slučaju da se Kim ne bude slagao oko toga Bijela kuća neće objaviti detalje pisma koje je uputio predsjedniku Trumpu.

“Cilj ovog pisma je prvenstveno dogovoriti novi sastanak sa predsjednikom Trumpom”, poručila je Sanders.

Istakla je također kako predsjednik Trump smatra da je Sjeverna Koreja ostvaila vrlo značajan uspjeh, te da je i posljednje pismo upućeno presjedniku Trumpu još jedan od dokaza o jačanju odnosa.

Trump i Kim sastali su se 12. juna ove godine u Singapuru, a tom prilikom potpisali su “historijiski” sporazum koji previđa uklanjanje nuklearnog oružja s Korejskog poluotoka.

Najnovije

Ukrajinci gube sve više zapadnih tenkova, a nedostatak artiljerije ih tjera da se bore iz blizine

Boreći se za zaustavljanje ruskog napredovanja zapadno od ruševina Avdivke u istočnoj Ukrajini, 47. mehanizirana brigada ukrajinske vojske izgubila...