Bijeljina: Pronađena plantaža za uzgoj marihuane, uhapšene tri osobe

Preporučujemo

U akciji Tužilaštva BiH, SIPA-e i MUP-a RS-a u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga na području Bijeljine otkrivena je laboratorija sa specijalnim klimatskim i tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuane-skunk.

Naime,  po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati na području Bijeljine i okoline, provodi se opsežna akcija u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga.

- -

Policijski službenici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana – “skunk”, sa visokim procentom THC supstance.

Plantaža je stavljena pod policijski nadzor, a slobode su lišene tri osobe koje se dovode u vezu sa nezakonitim uzgojem i krijumčarenjem opojnih droga.   Istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju se nalazi na terenu na mjestu događaja gdje koordinira rad policijskih agencija koje sudjeluju u akciji.

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana – “skunk”, izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije. Osobe koje su lišene slobode bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...