Bilećanin ulovio soma od 65 kilograma

Preporučujemo

Bilećanin Saša Vučinić, član Sportsko ribolovnog društva Bileća, ulovio je na Bilećkom jezeru soma kapitalca od 65 kilograma.

Saša, koji je inače mesar po profesiji, skromno kaže da njegov ulov nije pravi kapitalac, jer su se na Bilećkom jezeru lovile i nemani od preko stotinu kilograma, ali je njegov som zasigurno ogroman ulov, tim prije što ga je ulovio bez mreže i primjene bilo kakvog krivolova, ali ga na čamac nije mogao izvući sam.

- -

“Sa mnom su na čamcu bila još dvojica prijatelja i jedan od njih mi je pomogao da ga izvučem, jer, iako sam po profesiji mesar, a za taj zanat je potrebno dosta snage, i som je bio snažan, tako da mi je pomogao prijatelj”, ističe Saša.

Som je ulovljen čistom ribolovnom tehnikom, pomoću upredenog silka i na vrstu mamca koji se vuče za čamcem, takozvanu rapalu, a sve se dešavalo na pučini Bilećkog jezera, gdje su i ranijih godina ribolovci lovili velike primjerke ove ribe.

Saša kaže da je borba trajala dosta, ali je presudila snaga i spretnost u ribarenju, u kome se izvještio tokom dugogodišnjeg odlaska na vode Bilećkog jezera, iako mu je tek 28 godina.

“Od pete godine sam odlazio sa ocem na pecanje, a aktivno ribarim već sigurno nekih petnaestak godina, u kome periodu sam imao samo ulove od po dvadesetak kilograma, ali nikada ovolikog soma nisam imao sreće upecati”, dodaje on.

- -

Soma će, kaže, budući da je mesar, najvjerovatnije prodavati po kilogramu 6,5 maraka, a s obzirom da je još i toku Petrovski post, očekuje da će ga rasprodati, pišu Nezavisne novine.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...