Billu Cosbyju određen kućni pritvor u očekivanju kazne

Preporučujemo

Nekadašnja zvijezda američke televizije Bill Cosby, proglašen krivim u četvrtak za seksualno napastovanje, bit će u kućnom pritvoru u očekivanju kazne, naredio je u petak sudac Steve O’Neill.

Cosby (80) “neće moći napustiti dom” u Cheltenhamu, blizu Philadelphije, osim zbog “konzultacija s liječnikom ili odvjetnicima”, za što će trebati pismenu dozvolu pod uvjetom da ostane u zoni Philadelphije, istaknuo je u petak sudac u dokumentu koji detaljno donosi uvjete njegova pritvora. Morat će nositi elektronsku narukvicu.

- -

Nekadašnja zvijezda “Cosby Showa” morat će se podvrći i procjeni prijetnje koju može predstavljati kao seksualni predator, naredio je sudac, a radi se o sustavnoj procjeni za osobe proglašene krivima za seksualni zločin.

Iako je Bill Cosby osuđen samo za napastovanje, više desetaka žena optužilo ga je za zlostavljanje unazad više od 20 godina.

Prijeti mu maksimalno 30 godina zatvora. Datum objave njegove kazne još nije određen, ali mora biti poznat za najkasnije 75 dana ili do polovice srpnja.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...