Biračka mjesta u Srebrenici otvorena na vrijeme

Preporučujemo

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se danas, a na području općine Srebrenica u sedam sati otvoreno je 28 biračkih mjesta, rekao je za Anadolu Agency (AA) Sead Alić, predsjednik Općinske izborne komisije (OIK) Srebrenica.

”Na području općine Srebrenica prema Centralnom biračkom spisku ima 10.219 redovnih birača, 1.226 birača koji glasaju putem pošte, 491 lice lično i 14 lica odsustvo, a putem mobilnog tima glasaće 15 birača. Birači će glasati na 28 biračkih mjesta. Za one koji zbog zdravstvenih ili drugih razloga ne mogu doći do biračkih mjesta formirali smo mobilni tim koji će doći na njihove kućne adrese i time im omogućiti da ostvare svoje građansko pravo i glasaju. Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, i do sada nemamo nikakvih problema”, istakao je Alić.

- -

Tadžudin Porobić je građansku dužnost obavio odmah po otvaranju biračkog mjesta u Srebrenici.

”Ne očekujem nešto spektakularno od izbora. Međutim, naša obaveza je da glasamo, i svi zajedno budemo progresivni za dobrobit naše zemlje”, kazao je Porobić.

”Od izbora nemam prevelikih očekivanja. Naprotiv, mislim da se neće ništa promijeniti, iako bi mi svi željeli da nam bude bolje, da imamo bolji život”, naglasio je Borko Dragičević.

U Srebrenici je danas glasao i Abid Dudić.

- -

”Glasao sam na nepotvrđenom listiću. Trebao sam glasati na biračkom mjestu Soločuša gdje i živim, ali otkriveno je da je neko mene prijavio za glasanje iz Srbije. Ispade da sam ja glasao dva puta. Zapravo, neko je glasao za mene putem pošte, a danas sam ja regularno i po zakonu sa važećim dokumentima izdatim u Srebrenici obavio svoju građansku dužnost na nepotvrđenom glasačkom listiću”, govorio je Dudić.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...