Bivša direktorica KJKP ViK-a Azra Muzur pozvala na zajedničku debatu premijera Fortu, ministra Mandića i v.d. direktora Hadžiahmetovića

Preporučujemo

Na jučerašnjem obraćanju medijima ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić (NS), saopćio je da je prije sedam dana stigla prva kazna, penal od 105.000 eura za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže,  koju će građani Kantona Sarajevo morati platiti jer nije počela realizacija kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
Bivša direktorica KJKP ViK d.o.o. Sarajevo Azra Muzur (SDA), se na Facebook profilu oglasila i istakla da je prije nego što je smijenjena,  analizirala elemente zatečenog, potpisanog podugovora i našla više mjesta za poboljšanje kojim bi se bolje zaštitili interesi KJKP ViK-a te pripremila izmjene podugovora.
Izmjene su u novembru 2017. god. upućene prema resornom ministarstvu i Vladi Kantona Sarajevo. Spremnosti za usaglašavanjem i odgovora od Vlade nije bilo skoro godinu dana. U međuvremenu Vlada KS je više puta produžavala efektivnost kredita i KJKP ViK samo obavještavala o istom, ne tražeći njihovo stručno mišljenje.
Novoizabrani direktor  KJKP VIK-a Enver Hadžiahmetović (NiP) na druženju sa novinarima izjavio je da će “metla raditi definitivno”, da nije sto posto siguran da je osigurao vodu u Kantonu Sarajevo, iako struka kaže da jeste. Hažiahmetović nije obrazložio kako i na koji način je za samo 15 dana od imenovanja za v.d direktora osigurao vodu Kantonu Sarajevo, a po svemu sudeći sebi je pripisao rad i zasluge ranijih direktora.
Muzur je poručila da je vrijeme da nova uprava konačno počne da radi te da ne valja prisvajati tuđi rad i rezultate rada i govoriti neistinu.
Pozvala je ministra Srđana Mandića, v.d direktora Envera Hadžiahmetovića i premijera Edina Fortu, na zajedničko gostovanje po njihovom izboru televizijske kuće.
Ostaje da se vidi, da li će doći do zajedničke debate i otvaranja Pandorine kutije kada je u pitanju  KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo. 
(Index.ba)

Najnovije

Dok u Sarajevu ne može, u Zeničko-dobojskom kantonu policija oduzela više od 200 automobila

Sankcionisanje prestupnika u saobraćaju jedan je od primarnih zadataka policijskih struktura u BiH. Dok pojedini MUP-ovi godinama oduzimaju vozila,...