Bivši ruski agent Skripal otpušten iz bolnice

Preporučujemo

Bivši ruski agent 66-godišnji Sergei Skripal, koji je sa 33-godišnjom kćerkom Julijom pronađen početkom marta bez svijesti u engleskom Salsburyju, otpušten je iz bolnice, javlja Anadolu Agency (AA).

Informacija je potvrđena iz britanskog Centra za zdravstvo.

Bivši ruski agent i njegova 33-godišnja kćerka Julia pronađeni su 4. marta bez svijesti u engleskom Salsburyju i zbrinuti u bolnicu. Velika Britanija je optužila Rusiju za trovanje Skripala, što je ruski predsjednik Vladimir Putin kategorično negirao.

Julia je iz bolnice otpuštena 9. aprila, a bit će nastavljeno s kućnim liječenjem.

Zvanični London tvrdi da je napad izveden upotrebom nervnog otrova Novichok kojeg su sovjetske snage koristile i u Drugom svjetskom ratu. Sjedinjene Američke Države (SAD) su nakon skandala protjerale ukupno 60 ruskih diplomata i naredile zatvaranje ruskog konzulata u Seattleu.

Ukupno 19 članica Evropske unije donijelo je odluku o protjerivanju ruskih diplomata i solidarisanju s Velikom Britanijom.

NATO je krajem marta poništio akreditacije sedmorici ruskih diplomata i odbio zahtjev za izdavanje akreditacija trojici novih predstavnika Moskve.

Najnovije

Sjećanje na 3.000 ubijenih u Višegradu: U Drinu spuštene ruže

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i udruženja porodica nestalih "Višegrad 92" i "Žena – žrtva rata" danas je...