Bivši šef FBI-a: Trump je opasan i moralno nesposoban-Trump: On je lažljivac i propalica

Preporučujemo

Bivši direktor FBI-a James Comey rekao je u intervjuu za ABC News da je američki predsjednik Donald Trump opasan, moralno nesposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama, objavio je Index.hr.

“Osoba koja (…) govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i insistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednik SAD-a, na moralnoj osnovi”, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” koja treba izaći u utorak.

- -

“On je moralno nesposoban biti predsjednikom”, dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u januaru 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

“Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji”, rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko “nije sklon istini”.

- -

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-a. I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga “ljigavcem koji uvijek loše završi”, te dodajući da će ga povijest pamtiti kao “najgoreg direktora FBI-a u povijesti”.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...