Bivši šefovi crnogorske policije optuženi za šverc cigaretama

Preporučujemo

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore tereti bivšeg šefa crnogorske policije Slavka Stojanovića da je omogućio krijumčarenje cigareta, a zbog povezanosti s grupom osumnjičenom za krijumčarenje cigareta ranije je uhapšen i drugi bivši direktor policije Veselin Veljović.

Osim Stojanovića u subotu je uhapšen i Igor Baćović iz Nikšića, ovlaštena osoba u firmi za transport. Stojanović je pred tužilaštvom negirao krivicu, a zanimljivo je da je i drugi bivši direktor policije Veselin Veljović, u julu uhapšen upravo zbog povezanosti s grupom osumnjičenom za krijumčarenje cigareta.

Kako piše portal RTCG, prema trenutnim informacijama, a to su kazali i advokati, predmet protiv Stojanovića nije povezan sa predmetom protiv Veljovića i čini se da se radi o dva razdvojena postupka.

Stojanović bi danas trebao da bude izveden pred sudiju za istragu Višeg suda, nakon čega bi trebalo biti poznato više o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

S druge strane, u julu ove godine, Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su te im je određen pritvor.

Veljović se tereti da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja. Također, u naredbi u provođenju istrage navodi se i da je Veljović imao komunikaciju s Mujom Nikočevićem i da mu je javljao za policijske pretrese.

Vršitelj dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić izjavio je ranije za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Veljoviću se na teret konkretno stavlja da je pomagao prilikom kriminalnih operacija na način da je Mrkiću dostavljao informacije iz policije o planiranim pretresima i akcijama, što se i vidi u naredbi SDT-a o proširenju istrage.

Potraga za Aleksandrom Mrkićem, osumnjičenim šefom kriminalne grupe odgovorne za međunarodno krijumčarenje cigareta, već mjesecima je bez rezultata.

Najnovije

Detalji sinoćnje akcije u Sarajevu: Zbog razbojništva nad strankinjom privedena dva 18-godišnjaka i troje maloljetnika

Sarajevska policija sinoć je u naselju Marijin Dvor presrela automobil i privela pet osoba koje su se u njemu...