Blagajnica Šuma USK zaboravila zavesti 475 uplata, kažnjena sa četiri godine zatvora

Preporučujemo

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Bihaću danas je Sanela Dračić, blagajnica u Šumskom privrednom društvu Unsko-Sanske šume, osuđena na četiri godine zatvora zbog pronevjere u službi.

Ona je, prema presudi, inkriminisane radnje počinila u svojstvu blagajnika podružnice Šumarija Bosanski Petrovac i Podružnice građenje, mehanizacije i održavanje pri ŠPD-u.

- -

Dokazi su pokazali da su uplate kupaca šumske sirovine dostizale iznos 3.928 od čega ona nije zavela 475 uplata, zadržavši za sebe protupravnu korist u iznosu od 132.181 KM.

Sudija Fikret Hodžić je izrekao jednoglasnu odluku Vijeća prema kojoj je Dračić kriva te osuđena na četiri godine zatvora. Također, izrečena joj je i trogodišnja mjera zabrane obavljanja poslova blagajnice u državnim službama.

U obrazloženju Odluke sudija je naveo da je optužena pokazala drskost i upornost u činjenju krivičnog djela te da je pokušala teret odgovornosti prebaciti na radne kolegice.

Kao olakšavajuća okolnost za Sanelu Dračić navedeno je da udata i majka jednog djeteta, te da ranije nije bila kažnjavana, piše Oslobođenje.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...