Blinken čestitao Dan državnosti i uputio poruku BiH

Preporučujemo

Državni sekretar SAD Entoni Blinken (Antony) uputio je čestitku povodom Dana državnosti.

– U ime Sjedinjenih Američkih Država, građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom proslave Dana državnosti.

Bosna i Hercegovina je u ključnom trenutku svoje historije. U sedmicama i mjesecima koji su pred nama, bosanskohercegovački lideri imaju priliku da okončaju politiku podjela i formiraju stabilne i funkcionalne vlade sposobne da nastave reforme neophodne da osiguraju svoje pravo mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda. Sjedinjene Države nastavljaju snažno podržavati vaš suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter. Radujem se jačanju našeg partnerstva u oblasti sigurnosti, energetske diversifikacije i borbe protiv korupcije u narednim mjesecima.

 

Danas je prilika da se okupimo kao država i krenemo put pomirenja, partnerstva i napretka. Sjedinjene Države ostaju posvećene pomaganju u unapređenju vaših ciljeva za sigurniju, mirniju i prosperitetniju budućnost za sve.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...