Bombaški napad u Kabulu: Eksplodiralo vozilo hitne pomoći, najmanje 40 mrtvih

Preporučujemo

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 140 je povrijeđeno je u eksploziji bombe u vozilu Hitne pomoći u Kabulu, saopštile su afganistanske vlasti.

Ministarstvo zdravlja navelo je da se strahuje da će broj žrtvava biti veći. U prvim izvještajima su se pominjali samo povrijeđeni ali je ubrzo broj žrtava počeo drastično da se povećava.

- -

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gde se nalaze kancelarije Evropske unije i sjedište afganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nedjelju dana nako što su izveli napad i na hotel “Interkontinental” u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba, javljaju agencije.

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu posebno u diplomatskoj četvrti gdje se nalaze ambasade i sjedišta stranih institucija. Poslanik Mirvais Jasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog savjeta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo.

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji, prenosi Reuters. Afganistanske snage bezbjednosti bore se protiv talibanima od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

(Index.ba)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...