Bono Vox i Wim Wenders stigli u Narodno pozorište

preporučujemo

Bono Vox, čuveni muzičar stigao je u Sarajevo kao počasni gost Sarajevo Film Festivala.

Direktor SFF-a Miro Purivatra objavio je fotografiju iz Narodnog pozorišta na kojoj su Wim Wenders i Bono Vox koji su prošetali crvenim tepihom prije premijere filma “Hotel od million dolara” koji se prikazuje danas u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Wenders je za ovu triler dramu sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama, 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu.

Radnja filma “Hotel od milion dolara” prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje.

Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u hotelu od milion dolara.

Bono Vox prijatelj je Bosne i Hercegovine koji je podršku davao njenim građanima kada im je bilo najteže.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...