- Advertisement -

Borac Druge motorizovane brigade Hadžo Arslani Šok dobiva krov nad glavom

Preporučujemo

Iako život nije mazio Hadžu Arslanija Šoka, borca Druge motorizovane brigade, pred njim su ljepši dani. Zahvaljujući pomoći Općine Novi Grad i udruženju Pomozi.ba bivši borac Armije Republike BiH, dobit će krov nad glavom.

Heroj Druge motorizovane brigade rođen je u Skoplju. Potom je živio u Kumanovu, a u Sarajevo se preselio nekoliko godina prije početka agresije na BiH. Šok je prošao kroz teška životna iskušenja, a onda se našao na ulici.

Igrom slučaja i spletom dobrih okolnosti zahtjev koji je općina dobila putem udruženja Druga viteška i putem inicijative općinskog vijećnika Jasmina Smjećanina već je bio riješen u momentu kada je udruženje Pomozi.ba pokrenulo javnu akciju za rješavanje ovog stambenog pitanja. Na kraju su putem akcije udruženja Pomozi.ba osigurana sredstva za renoviranje i opremanje stana koji je na doživotno korištenje dodijeljen Arslaniju. Hvala svim dobrim ljudima na učešću u ovoj humanoj akciji – naveli su iz Općine Novi Grad.

Ovaj borac u Boljakovom Potoku godinama prodaje mirise za automobile. On svakodnevno na ovaj način zarađuje uz cestu koja vodi od Buča Potoka prema Rajlovcu.

Nerado govori o svojim junačkim podvizima ističući da je sve bila Božija volja i da bi ponovo uzeo pušku da brani Bosnu i Hercegovinu. Ipak, prisjetio se diverzantske akcije polovinom decembra 1992. godine na brdu Žuč, u predjelu Visa iznad Sarajeva, u kojoj se istakao upravo Hadžo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...