Borenović: Ceh ne smiju plaćati građani

Preporučujemo

Kakva drskost, bahatost, bezobrazluk i potpuno odsustvo odgovornosti od strane SNSD-ovih rukovodioca “Elektroprivrede Republike Srpske” koji svoje afere, kriminal, nestručnost, nepoštovanje zakona i Ustava sada hoće da fakturišu građanima višom cijenom električne energije.

Rekao je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović, komentarišući poništavanje Odluke o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje električnom energijom u Republici Srpskoj koju je osporio Ustavni sud Republike Srpske, te ističući da je Elektroprivreda slika javašluka i puta propadanja kojim nas već 18 godina vodi SNSD.

- -

– To nije javno preduzeće, to je proizvođač afera. Još u decembru 2006. godine obećali su u roku godinu dana izgradnju turbine Čepelica. Obećavali su Gacko sa Čezom, Gacko sa Kinezima, Ugljevik sa Serdarovim, Buk bijela sa Nijemcima, a Bistricu su tri puta kupovali i prodavali i malo im je bilo 18 godina da je izgrade. A ko se još sjeća norveškog Tehnora i četiri hidrocentrale na rijeci Bosni koje su obećavali skoro 10 godina? Jedino što je bujalo i napredovalo u vrijeme vaše vlasti je cijena Gornjih Horizonata koji su sa 180 miliona poskupili na 700 miliona – kaže Borenović.

Ističe da se SNSD hvali da imamo najeftiniju struju u Evropi, ali ako nam je to glavni izvozni proizvod, zar nije logično da struja bude jeftina.

– Postoji li ijedna zemlja izvoznica nafte da je nafta u njoj skupa? Kakav bi izvoz struje tek bio razvojni potencijal da ne kradu i ne varaju. Šta bi tek bilo da nismo gubili sporove, poput onog sa Slovencima kojima moramo isplatiti više miliona KM, šta bi bilo da vidimo ugovore sa Serdarovim i saznamo koliko miliona su mu platili pravo na koncesije koje su izgubljene zbog neizvršenja ugovora? Samo kap u moru njihovih afera je činjenica da plaćaju sedam miliona KM nekoj marketinškoj agenciji navodno za reklamiranje?! Šta oni reklamiraju, a imaju monopol na tržištu?! Kakav jeftin pokušaj zavaravanja naroda, a jasno je kao dan gdje će i u koje svrhe taj novac otići – rekao je Borenović, ističući da su jedini novi značajni megavati proizvodnje u posljednje dvije decenije pušteni tunelom Fatnica – Bilećko jezero, što je bio projekat PDP-ove vlade.

Kaže da za nesposobnost i nezakonitost rada današnjeg rukovodstva Elektroprivrede RS ceh ne smiju plaćati građani.

- -

 

 

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...