Borenović: Trebali ste pozvati selektora Dodika, ovdje se radi o klasičnoj podjeli plijena

Preporučujemo

Državni zastupnik i predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentarisao je današnje imenovanje novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

– Ovdje nedostaje selektor ove reprezentacije. Trebali ste pozvati Dodika. On je i objasnio da očigledno Sarajevo smrdi, da su Turković i Alkalaj dobri po interese RS-a – poručio je Borenović te dodao:

– Ovdje se radi o klasičnoj podjeli plijena, fotelja u kojoj je glavni baja iz Laktaša. To su dozvolili ovi iz “Petorke”, “Šestorke”… Oni odustaju od svih prinicpa na kojima su gradili kampanju i varali narod, posebno iz Federacije BiH. Pitajte Nikšića kako sapun koji spere miriše – kazao je Borenović.

Jedini, kome se stvarno žurilo za formiranje Vijeća ministara je SNSD, tvrdi Borenović.

– Selektor ove reprezentacije je rekao da je protiv imenovanja Lagumdžije i Arnauta, a isti taj selektor je izabrao Turković i lično poslao Svena Alkalaja u New York. Koj je to licemjerje – istakao je Borenović.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...