Boris Tadić dolazak na otvaranje Trebevićke žičare otkazao u posljednji trenutak

Preporučujemo

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić trebao je danas biti na otvaranju Trebevićke žičare, ali je njegova posjeta otkazana u posljednji trenutak, najvjerovatnije zbog porodične tragedije, saznaje novinska agencija Patria u Gradskoj upravi Sarajeva.

Bivši lider DS-a, danas predsjednik Socijaldemorkatske stranke Srbije (SDS) rođen je u Sarajevu 1958. godine. Potvrdio je dolazak na otvaranje obnovljenje žičare, ali je njegov dolazak otkazan. Srbijanski mediji pišu o porodičnoj tragediji bivšeg predsjednika Srbije.

Tadić slovi za jednog od najmjerenjih srbijanskih političara. Prvi je predsjednik Srbije koje se poklonio žrtvama genocida u Srebrenici.

Žičara je simbol Sarajeva. Prevozila je turiste i Sarajlije od centra grada do izletišta na Trebeviću. U funkciju je prvi put puštena 4. aprila 1959. godine. U posljednjem ratu je uništena u potpunosti. Obnovljena je 26 godina nakon rata.

U Sarajevo su danas stigle brojne delegacije među kojima su gradonačelnici i načelnici evropskih metropola, koji su prisustovali ponovnom puštanju u rad Sarajevske žičare, piše Patria.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...