Bosanska Dubica: Prvog komšiju upucao zbog davnih svađa oko zemlje

Preporučujemo

Branislav Plavšić (28) iz Dizdarlija kod Bosanske Dubice priznao je da je sa više metaka iz automatske puške u subotu upucao prvog komšiju Milu Tubića (66).

On je otkriven samo tri dana nakon zločina zahvaljujući danonoćnom radu tužilaca Okružnog tužilaštva u Prijedoru i policije. Plavšića je policija uhapsila u ponedjeljak, a jučer je zvanično osumnjičen za ovo ubistvo, piše Glas Srpske.

- -

Prema nezvaničnim informacijama, on je ovaj zločin počinio zbog ranijih sukoba koje je imao sa Tubićem, za koje se u prvi mah nije ni znalo. Plavšić i Tubić su prve komšije i dijeli ih samo ograda, a u posljednje vrijeme nisu se sukobljavali.

“Malo koji trag je vodio ka Plavšiću, jer za netrpeljivost između njih dvojice prije zločina nije niko znao. Navodno su nekada ranije imali neke razmirice i sukobe zbog zemlje. Valjda su to bile uobičajene komšijske razmirice”, kazao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da Plavšić nije poricao da stoji iza zločina.

“Sve je priznao i ispričao da je toga dana otišao prema mjestu gdje je saznao da je otišao Tubić. Kada ga je susreo ispalio je u njega više metaka. Nakon toga se vratio i pušku sakrio u kuću, gdje je i pronađena”, rekao je ovaj izvor.

- -

Tubić je na dan zločina otišao od kuće da bere gljive, a supruzi Radi je kazao da pripremi doručak. Pošto se dugo nije pojavljivao, zabrinuta žena je otišla da ga traži. Pronašla ga je mrtvog pored potoka u blizini njihove štale i kuće. Pregledom tijela je utvrđeno da ga je jedan metak pogodio u vrat i da ima više rana na grudnom košu.

Da je ovo ubistvo rasvijetljeno potvrđeno je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare prijedorske policije i glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor Mladena Mitrovića.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić kazao je da je zločin otkriven zahvaljujući dobroj saradnji policije i tužilaštva.

“Tokom istrage preduzeto je više mjera da bismo što prije otkrili ko je učinio zločin. Istraga je na kraju dovela do rezultata, što je najbitnije”, kazao je Ivanić.

Načelnik sektora kriminalističke policije PU Prijedor Goran Mikanović je istakao da je osumnjičeni otkriven na osnovu dokaza i obavještenja koja je policija dobila.

“Osumnjičeni B. P. će nakon ispitivanja biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštvu u Prijedoru”, kazao je Mikanović.

Glavni tužilac prijedorskog tužilaštva Mladen Mitrović je rekao da će nakon što osumnjičeni bude ispitan biti odlučeno koje će mjere protiv njega biti dalje preduzete.

Naglasio je da je dobra saradnja s policijom doprinijela efikasnom rješavanju ovog zločina. Istakao je da je od osnivanja prijedorskog tužilaštva 1. juna prošle godine zajedno sa policijom urađeno mnogo na unapređenju bezbjednosne situacije na području prijedorske regije.

Poznanici i komšije ubijenog Mile Tubića kažu da nisu mogli ni da pretpostave da je Brane Plavšić počinio taj zločin.

“Mile je bio duša od čovjeka, pošten i miran, a ni sa Branom nismo imali sukoba. Za njega se u posljednje vrijeme nije pričalo ništa loše. Sada niko ni ne zna šta je to bilo između njega i Mile. Priča se da su nekada ranije imali neke sukobe zbog zemlje, ali niko od nas ne može da vjeruje da je zbog toga morala pasti mrtva glava, pogotovo što je to bilo ranije”, kazali su mještani Dizdarlija.

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...