Bosnalijek se oglasio o akciji SIPA-e

preporučujemo

Nakon što je objavljeno da pripadnici SIPA-e po naredbi Suda i Tužilaštva BiH pretresaju “Bosnalijek”, dok je među osumnjičenima i direktor Nedim Uzunović, iz ove kompanije su se oglasili saopštenjem.

– Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji “Bosnalijek”, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini.

Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima – navodi se u saopštenju “Bosnalijeka”.

Dodaje se da je “Bosnalijek” najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

– U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija Covid-19, “Bosnalijek” je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu.

Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa – zaključuje se u saopštenju “Bosnalijeka”.

Pročitajte:  SIPA uhapsila dvije osobe zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Najnovije

Tužilaštvo vodi istragu protiv Vlade Đajića zbog nestanka 1,6 miliona zaštitnih maski

Okružno tužilaštvo Banja Luka sve je bliže konkretnim rezultatima u istrazi oko afere nestanka zaštitnih maski iz magacina Univerzitetsko-kliničkog...