BOSS: Apsolutna šutnja na poskupljenja i odustvo konkretnih i vidljivih ekonomskih mjera od strane svih nivoa vlasti u BiH pokazuje zabrinjavajuću nesposobnost vlasti

Preporučujemo

BOSS stranka se oglasila povodom zahtjeva za hitno ukidanje akciza na gorivo u cilju sprječavanja poskupljenja.

– Apsolutna šutnja na svakodnevna poskupljenja i odustvo bilo kakvih konkretnih i vidljivih ekonomskih mjera od strane svih nivoa vlasti u BiH pokazuje zabrinjavajuću nesposobnost vlasti da stabilizuje ekonomske prilike i pokuša ublažiti rapidnu inflaciju-, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Iz ove stranke ističu da bez obzira na to što je inflacija globalni problem, država mora proaktivno poduzimati mjere tražeći rješenja u cilju zaštite građana, te stoga nema opravdanja za apsolutni nerad vlasti.

-Vlast ukoliko ne zna riješiti ekonomsku krizu, može prepisati i prijedloge ekonomskih stručnjaka koji putem medija nude rješenja aktuelne krize,- saopćeno je.

BOSS u cilju donošenja konkretnih mjera za obuzdavanje poskupljenja ponovo zahtijeva od Vijeća ministra BiH da po hitnom postupku pokrene zakonodavnu inicijativu ukidanja nametnutih previsokih akciza na gorivo.

-Iznos od prikupljenih 15 milijardi maraka za akcize i neadekvatan utrošak u izgradnju autoputeva i održavanje puteva dokazuje nenamjensko trošenje sredstva i opravdava ukidanje akciza na gorivo kako bi se stabilizovao inflatorni pritisak i spriječilo stanje svakodnevnog rasta cijena koje postaje neizdrživo za većinu građana-, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Najnovije

Fotografija s protesta u Srbiji “potresla” Brnabić: Ja sam “ćale” i ne znam ovo objasniti sinu

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je jednu od fotografija sa jučerašnjeg protesta u Beogradu na kojoj je obješen lutak...