Božović poručio Dodiku: Gospodine predsjedniče, podnesite ostavku i raspišite izbore jer ste RS doveli u najtežu situaciju od njenog nastanka

Preporučujemo

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije i odgovornost za lošu situaciju u Republici Srpskoj pokušavaju prebaciti Srpskoj demokratskoj stranci.

”Treba poći od činjenice oko koje se slažemo svi koji živimo u Republici Srpskoj, a to je da se ona nalazi u najgoroj situaciji i položaju od nastanka do danas. U sada već privatnoj državi nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija. Naređenje je isto kao i uvijek – za ovakvo stanje u Republici Srpskoj treba optužiti Srpsku demokratsku stranku.

- -

Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a Srpska demokratska stranka Republiku Srpsku!”, poručio je Božović i dodao:

”Lako je zaključiti da svi branimo ono što smo napravili. Mi Repubiku Srpsku, vi svoj prljavi kapital”.

Božović ima i poruku za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika:

”Gospodine predsjedniče, da bismo povjerovali u Vaše namjere, a bezbroj puta ste promijenili kurs i slagali narod pravdajući to različitim razlozima i potrebama, podnesite ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske i neka Narodna skupština Republike Srpske raspiše održavanje predsjedničkih izbora isti dan kada su predviđeni lokalni izbori, 6. oktobra, pa da se i Vi i mi biramo po Izbornom zakonu Republike Srpske, koji ćete, naravno, potpisati prije ostavke”.

- -

To je, ističe Božović,”prvi uslov za stvaranje jedinstvenog nastupa svih Srba iz Republike Srpske i neophodnost vođenja mudre politike koja će spustiti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini”.

”Međutim, dok raspravljamo o svemu ovome, 18.5.2024. godine u mojim Vojkovićima, koji su u ratu sami imali svoju brigadu i koji danas imaju 3.500 registrovanih pacijenata i preko 5.000 stanovnika, nema doktora opšte prakse kao što ih nema na drugim mjestima, jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. i zapitajte se – zbog koga i zbog čega!”, poručio je Božović.

Najnovije

CIK poništio još jedan tender vrijedan 200.000 KM: Ko će prevoziti materijal za glasanje

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine danas je poništila tender za nabavku usluga transporta izbornog materijala za potrebe...