Brammertz u Tužilaštvu BiH: Podrška u procesuiranju predmeta ratnih zločina

Preporučujemo

Vršiteljica dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se i razgovarala sa glavnim tužiteljem pri Međunarodnom mehanizmu za krivične sudove/Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MMKS/MKSJ) Sergeom Brammertzom u Sarajevu. Središnje teme sastanka odnosile su se na regionalnu suradnju u predmetima ratnih zločina, kao i pitanje Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Također, na sastanku je razgovarano i o pregledu i ocjeni složenosti predmeta, kao i proslijeđivanju manje složenih predmeta na razine pravosuđa entiteta i Brčko distrikta, te pitanjima u vezi s izmjenama Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, koja je vrlo bitan dokument i osnov za ubrzanje procesuiranja predmeta.

- -

Jedna od tema sastanka, kako je saopćeno, odnosila se i na regionalnu suradnju tužiteljstava u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, a u cilju poboljšanja i jačanja regionalne suradnje.

Tužiteljstvo BiH i tužiteljstva pri MMKS i MKSJ imaju dobru, kontinuiranu i dugogodišnju suradnju sa zajedničkim ciljem, a to je procesuiranje predmeta ratnih zločina i zajednički napori da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni.

Tužitelj Brammertz iskazao je potporu Tužiteljstvu BiH u radu i naporima za procesuiranje predmeta ratnih zločina.

Najnovije

Najbolji bh. sportisti i klubovi čestitali Dan nezavisnosti, Džeko se posebno zahvalio jednoj školi

Najbolji bh. sportisti i najpopularniji sportski kolektivi uputili su čestitke povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Edin Džeko je istakao...