Branko Dokić: Nema povrijeđenih građana BiH u Grčkoj

Preporučujemo

Branko Dokić, ambasador BiH u Grčkoj potvrdio je u izjavi za N1 da nema povrijeđenih građana BiH u požarima u blizini Atine.

U požarima u blizini Atine poginulo najmanje 60 osoba, prema riječima ambasadora BiH u grčkoj nema povrijeđenih građana BiH te da su po svoj prilici požari podmetnuti.

- -

“Prema našim informacijama nema povrijeđenih građana BiH, dakle bh. građani, turisti, nisu bili zahvaćeni ovim požarom po dosadašnjim informacijama i ja se nadam da u tom pogledu neće biti ništa novo. Ovo je zaista velika katastrofa za Atiku i okolinu Atine. Požari su po svoj prilici podmetnuti iako se još pouzdano ne može reći. Na nekoliko frontova, sjevereno i zapadno od Atine gorila je šuma, gorile su kuće . Do sad – zvanično 54 osobe su stradale, preko 150 je porvijeđeno a nezvanično se pretpostavlja da će broj žrtava biti trocifren. Jutros su u jednoj kući koja je izgorila našli 26 ljudi koji su stradali. Sve ovo se izdešavalo između ostalog i zbog jakog olujnog vjetra u Atini u okolini Atine, mnogi Atinjani kažu da se ne sjećaju da je tako jak vjetar duvao na ovom području. Jednostavno je nosio vatru i okruživao ljude koji su pokušavali da izbjegnu vatrenu stihiju, bilo autima, bilo trčeći i nažalost nisu uspjeli da se spase i tako su stradali”, kazao je Dokić, piše N1.

Brojne vatrogasne ekipe uz pomoć kanadera i helikoptera bore se protiv vatrene stihije u nekoliko atinskih regija. Problem im predstavlja snažan vjetar koji često mijenja pravac.

Najnovije

Iz hotela Central demantuju Čengića zbog izjave o kiriji: Pokušava da na nezakonit način raskine ugovor

  Nakon intervjua načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića u Klix studiju s Emelom u kojem je govorio o ugovornom...