Britanski milijarder i njegova supruga ubijeni na Tajlandu

Preporučujemo

Tijela britanskog milijardera Alana Hogga i njegove tajlandske supruge pronađena su danas u njihovoj luksuznoj vili u Tajlandu, sedam dana poslije njihovog ubistva koje je, kako se sumnja, naručio brat njegove supruge, saznaje se iz policijskih izvora.

Hogg (64) je ubijen hicima iz vatrenog oružja, a njegova supruga Nott (60) udarcima čekića, rekao je za AFP komandant policije Manas Kerdusuko.

Tijela su nađena u iskopanim rakama dubokim oko dva metra na imanju njihove vile koja se nalazi u provinciji Fre, na sjeveru zemlje, dodao je on.

Istražitelji sumnjaju da je Varut Ratansadžakit, stariji brat supruge britanskog milijardera naručio dvostruko ubistvo i angažovao troje izvršitelja kojima je ukupno plaćeno 50.000 bata (oko 1.300 eura).

“Motiv ovog zločina je porodični i finansijski sukob koji dugo traje između bračnog para i Varuta Ratansadžakita”, rekao je šef policije.

Dvojica od trojice angažovanih ubica su uhapšeni i dva naloga za hapšenje izdata su za trećeg osumnjičenog i za brata ubijene Not Suden.

Alan Hogg, inženjer i poslovni čovjek porijeklom iz Edinburga, prije više godina preselio se u Tajland gdje je izgradio luksuznu vilu, prenose britanski mediji. Oni pišu da je više mrlja krvi pronađeno oko bazena u njegovoj kući, prenosi N1.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...