Brnabić o Bećirovićevoj izjavi: Politika mu se svodi na to da mrzi Vučića

Preporučujemo

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o “svesrpskom saboru”. On je, između ostalog, kazao da usvojena deklarancija reinkarnira projekat velike Srbije.

Branbić je kazala da se Bećirovićeva politika svodi na mržnju prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću te da je, kako kaže, velika sreća za region što je “njegov utjecaj, summa summarum, ravan nuli”. “O SVESRPSKOM SABORU”Bećirović: Nijednom predsjedniku ne bi pao na pamet “svefrancuski sabor”, Vučić radi u korist Rusije

- -

“Hajde i nekako što gospodin Bećirović nije pročitao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena u subotu, 8. juna, ali izgleda da on nikada nije pročitao ni Dejtonski mirovni sporazum, što je posebno zabrinjavajuće. No, dobro – tako vam je to kada vam se čitava politika svodi na to da mrziš Vučića”, navela je Brnabić.

Kaže da za to nije potrebno ni čitati deklaracije, ni mirovne sporazume koji su stub BiH, ni pažljivo slušati govore.”Za to je potrebno samo da se prepustiš mržnji. Probudiš se ujutru – mrziš Vučića. Sat otkuca podne – mrziš Vučića. Legneš da spavaš – mrziš Vučića. Onda ti neki glasić kaže da je taj Vučić baš taj dan rekao da nam je najvažniji mir, da svi treba da se vrate poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da nikome ne želimo loše i da je posebno važan suživot sa svima. Nema veze – ti i dalje mrziš Vučića”, smatra Brnabić.

Bećirović je rekao da je “svesrpski sabor” opasan projekat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je direktno povezan s pokušajima Rusije da destabilizuje Јugoistočnu Evropu i skrene pažnju s ruske agresije na Ukrajinu.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...