Brnabić o protestima u Zagrebu: Atmosfera u Hrvatskoj je nevjerovatna za članicu EU

Preporučujemo

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da ne očekuje naročito velike rezultate od posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

“U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da posjet prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno” rekla je Brnabić, prenosi jutarnji.hr.

- -

Naglasila je da je predsjednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj posjeti prethodila “atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU”.

“Nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i prosvjede u Zagrebu”, rekla je Brnabić.

Dodala je da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na “nevjerojatne izjave iz Zagreba, ali da je Srbija uvijek spuštala loptu”.

“Niko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović”, rekla je Brnabić.

Najnovije

Jasmin moli za pomoć: ‘Tražim brata i sestru, nisam ih vidio 14 godina. Ostavljeni su u domu…’

"Molimo vas sve da se uključite kako bi pomogli da Amela i Edin budu pronađeni, a poruka koju smo...