Brnabić: Osjećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom

Preporučujemo

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Banja Luci sa predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović, i poručila da Srbija osjeća sve veću bliskost sa Republikom Srpskom.

“Drago mi je da sam u Banj Luci, uvijek je zadovoljstvo da vidim predsjednicu Vlade Cvijanović i predsjednika Dodika. Danas je meni dan u znaku Republike Srpske. Ja ću otići malo ranije nego što sam planirala nazad u Beograd zato što u Beogradu obilježavamo i Dan RS tako da ću i tamo govoriti. Mislim da sve ovo pokazuje jedne stvarno specijalne veze između Republike Srpske i Republike Srbije. Vjerujte da mi osjećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom. Izuzetno mi je drago da je zahvljaljujući fiskalnim reformama, fiskalnoj disciplini i makroekonomskoj stabilnosti koje je prethodna vlada na čelu sa današnjim predsjednikom Republike Aleksandrom Vučićem uspjela uspješno da implementira, da mi imamo budžet Republike Srbije koji izgleda potpuno drugačije, jednu drugačiju snagu, stabilnost, i da smo u mogućnosti da pomognemo Reublici Srpskoj, opštinama i građanima sa fantastičnim projektima koje imate”, kazala je Brnabić u Banjaluci.

- -

Govorila je i o otvaranju mosta Ljubovija – Bratunac.

“Također nam je drago da vidimo jednu takvu stabilnost u Republici Srpskoj, brzo usvajanje projekata, implementaciju i nadam se da će to biti budućnost za nas, što više zajedničkih i velikih projekata. Jedan od prioriteta u ovom trenutku je da otvorimo gračnični prelaz, da dogovorimo to sa Federacijom i da pustimo u rad most Ljubovija – Bratunac koji smo izgradili, da nastavimo da razgovaramo o novim energetskim projektima”, navela je ona.

Ponovila je da joj je drago da Srbija i RS imaju posebne odnose.

“Uvijek je zadovljstvo da kao predsjednica Vlade Republike Srbije mogu da dođem u Banja Luku i da vam pružimo svu podršku koju možemo da vam pružimo”, navela je ona.

- -

Sastanku sa Brnabić prisustvovali su potpredsjednica Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Vladimir Antić i ministar zaštite životne sredine Republike Srbije Goran Trivan.

Delegacija Vlade Srbije prisustovaće i stručnoj konferenciji o temi “Energetska suverenost – Banja Luka kao regionalni centar”, piše N1.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...