Broj mrtvih u Turskoj i Siriji premašio 17.000

Preporučujemo

Broj mrtvih u razornom zemljotresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju se, prema najnovijim informacijama, popeo na najmanje 17.176.

U Turskoj je broj mrtvih porastao na najmanje 14.014, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas prilikom posjete pogođenim područjima u južnom gradu Gaziantepu.

Ukupan broj smrtnih slučajeva u Siriji iznosi najmanje 3.162, uključujući 1.900 u područjima pod kontrolom pobunjenika na sjeverozapadu, kako navodi grupa “Bijeli šljemovi”, i 1.262 smrtna slučaja u dijelovima Sirije pod kontrolom vlade, prema sirijskim državnim medijima .

Prijavljeno je da je još desetine hiljada povrijeđenih u obje zemlje, dok se spasioci bore da lociraju preživjele u ruševinama srušenih zgrada usred hladne zimske eksplozije.

Najnovije

Bez pojašnjenja: Zastupnici iz RS-a glasali protiv ratifikacije sporazuma o sigurnosnoj saradnji s Turskom, je li u pitanju osveta

Bez ikakve rasprave i zvaničnog pojašnjenja, svi zastupnici stranaka iz RS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine glasali su...