Bukvarević se sastao sa predstavnicima Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca ARBiH

Preporučujemo

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se s predstavnicima Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca ARBiH, na kojem su razgovarali o rješavanju statusnih pitanja maloljetnih dobrovoljaca pripadnika OS BiH i usvajanju Nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, kao i o ukrupnjavanju boračkih organizacija, saveza i udruženja.

Ministar Bukvarević izrazio je poštovanje prema maloljetnim dobrovoljcima Armije RBiH na njihovoj ulozi u odbrani Bosne i Hercegovine i svih njenih građana od agresora.Koordinacija maloljetnih dobrovoljaca dala je punu podršku federalnom ministru i aktivnostima resornog ministarstva, te je postignut dogovor da će zahtjevi maloljetnih dobrovoljaca biti rješavani u fazama.

To znači da će prvo biti rješavan zahtjev za izmjenu Pravilnika o procjeni invalidnosti, a nakon toga da će se pomoći jednom broju zainteresovanih maloljetnih dobrovoljaca kroz prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i preškolovanje, nakon što Koordinacija dostavi pregled strukture i stanja ove kategorije.

Predstavnici Koordinacije maloljetnih dobrovoljaca dali su podršku usvajanju Nacrta zakona o pravima demobilisanih boraca i Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja za FBiH i iskazali potrebu ujedinjavanja boračkih udruženja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Najnovije

Varešanović otkrio kada se Sarajevo vraća na Koševo

Prema najavama trenera Mirze Varešanovića Sarajevo bi se početkom aprila trebalo vratiti na stadion Koševo. Radovi na izgradnji savremenog hibrida...