Burna noć u Crnoj Gori: Kamere ne pomažu policiji, nastavak rata kriminalnih klanova

Preporučujemo

Policija istražuje ko je sinoć, nešto prije ponoći, bacio bombu ispred kuće novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju, dok se u isto vrijeme istražuje i ubistvo u glavnom gradu Crne Gore.

U eksploziji je oštećen automobil koji ne pripada Sadikoviću, a vozilo je od juče popodne bilo na mjestu gdje on inače svakodnevno parkira svoj automobil.

- -

U pitanju je renta-kar vozilo beogradskih registracija, kojim se jedan Bjelopoljac, koji živi i radi u Austriji, juče dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Taj Bjelopoljac i Sadiković dali su sinoć izjave policija koja sada provjerava ko je bio meta odnosno kome je bomba bila namijenjena.

Sadiković je kazao da u trenutku eksplozije nije bio kući i da ga je o svemu obavijestila supruga. Ističe da je eksplozija potresla cijeli centar grada.

“Šta da kažem, ne postoji ni jedna osoba na koju bih mogao da uprem prstom, da bi mogla učini tako nešto”, kazao je Sadiković.

- -

Ipak, smatra da je ova eksplozija, koja se nadovezala na dva posljednja obračuna kriminalnih klanova u Podgorici, “jedan interesantan politički marketinški način uzbunjivanja javnosti – da se sve obezglavi i prestraši”.

Istraga za dvostruko ubistvo u centru Crne Gore: Kamere ne pomažu

Kačket je djelimično zaklonio lik ubice Miloša Šakovića (31) i Radivoja Jovanovića (42), pa preliminarno pregledani snimci sa nadzornih kamera nijesu od velike pomoći policiji.

“Vijestima” je rečeno da se istražitelji nadaju da će pronaći otiske na oružju i tragovima koje je ostavio napuštajući mjesto zločina u strogom centru Podgorice.

“Na snimcima se nazire da napadač nije nosio rukavice, ali tek je početak istrage i to je nepotvrđena informacija”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Navodno, egzekutor je otiske dlana ostavio na dva automobila na uglu ulica Balšića i Miljana Vukova, između kojih je prošao nakon što je ubio dva muškarca.

Nakon dobijenih rezultata vještačenja crnogorski inspektori prvo će provjeriti da li se otisci koje je ostavio ubica poklapaju sa onima iz njihove baze podataka, a potom, eventualno potražiti i pomoć od kolega iz regiona.

Sagovornici iz policije objasnili su da istraga vodi u nekoliko pravaca, ali i da ispituju da li je i posljednja likvidacija u Podgorici, u kojoj je nedužan stradao Jovanović, nastavak rata kotorskih kriminalnih klanova.

Šakovićevi prijatelji juče su ispričali “Vijestima” da se taj Podgoričanin nije osjećao ugroženim.

“Slobodno se kretao, izlazio, nije nosio pancir, niti oružje”, kazao je jedan od njegovih prijatelja.

Tvrdi i da je u kafeu Forum za kojim je Šaković sjedio prije nego je ubijen, gurnuo da zaštiti svoju i suprugu svog kuma i njenu bebu. Prije toga, sa stolice je oborio kuma koji je sjedio naspram njega.

“Vidio je da im prilazi ubica, obalio je kuma kojem je ubica sa pištoljem u ruci prilazio sa leđa, potom stolom na pod obalio žene i bebu koji su sjedjeli sa druge strane stola, a tek onda krenuo da trči ka Tržnom centru Ražnatović, gdje ga je ubica i stigao”, rekao je isti sagovornik.

Prvi hici koje je ispalio Šakovićev ubica pogodili su i usmrtili Jovanovića, slučajnu žrtvu obračuna u centru glavnog grada.

Terasa lokala u kom su sjedjeli ubijeni Podgoričani bila je puna. Šaković je bio u društvu supruge i bračnog para sa bebom, a Jovanović sa ženskom osobom.

Očevici su ranije ispričali da je egzekutor mlađi muškarac, atletski građen, da je bio obučen u tamno sa kačketom na glavi, torbicom u jednoj i pištoljem u drugoj ruci. Navodno, imao je silikonsku masku na licu.

Ubica je nakon zločina odšetao ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića gdje je naspram picerije Ćošak skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu.

Iz policije je “Vijestima” rečeno da je odatle kroz portun izašao u Hercegovačku ulicu i nestao.

Zbog najnovijih obračuna u Podgorici juče oko 18 sati počela je sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koja nije završena do zaključenja ovog broja “Vijesti”. Sjednica je najavljena nakon što su direktor Uprave policije i načelnik podgoričke policije Slavko Stojanović i Jovica Rečević, podnijeli ostavke zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Glavnog grada.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je prije dva dana da rezultati koje je policija postigla prošle godine u obračunu s kriminalnim grupama, nijesu bili garant da će se u potpunosti izbjeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa. Najavio je “snažniji obračun” sa kriminalnim grupama.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...